Despre Noi

EU ȘI LUMEA în care trăiesc

O imagine face cât 1000 de cuvinte, iar un spot animat de popularizare a științei bate toate lecțiile de fizică, chimie, istorie, educație civică și ecologică la care un elev nu găsește corespondentul în realitate, ci explicații aride, teoretice, fără trimitere la scopul învățării fenomenelor studiate în manual.

Canalul de YouTube Eu si Lumea educă prin filmulețe animate, copiii învață în joacă, au, în sfârșit, posibilitatea educației non-formale la care elevii din Occident au acces. Gratuit, accesibil, pe gustul lor.

Creștem o generație de copii care nu mai citeste foarte mult, dar este născută sub semnul tehnologiei, al imaginii în mișcare. Dacă un părinte dorește să vadă împreună cu copilul său un documentar, poate găsi ceva pe înțelesul acestuia doar în engleză sau în franceză.

Canalul de YouTube Eu si Lumea oferă și pentru elevii români posibilitatea de a se informa în limba română, conform vârstei, timp de calitate împreună cu mama, tata, bunicii, dar și un punct de plecare, pentru profesor, în discuția științifică, la clasă.

Copiii pot înțelege, în sfârșit, la ce folosesc cunoștințele, informațiile de la școală, cum se aplică acestea în viața de zi cu zi. Analfabetismul științific poate fi depășit, pentru că ’’De ce să învăț’’ are un răspuns simplu.

Tot ce ne înconjoară poate fi explicat în concepte accesibile: Pericolele internetului, Cum zboară avionul, De ce paiele de plastic vor fi interzise, Centenarul Marii Uniri, Cum știe telefonul unde te afli etc.

Eu si Lumea pe înțelesul tuturor!

O societate educată și sănătoasă poate avea VIITOR !

LASĂ-NE UN MESAJ