Oare știm cât de prețioasă este libertatea?

Ne amintim ce înseamnă un dictator?

Oamenii din Rusia văd la televizor numai ce dorește Vladimir Putin, președintele lor, care a interzis cuvântul război, pronunțat sau scris, în legătură cu invadarea Ucrainei. Pentru majoritatea rușilor nu există sutele de mii de ucraineni care fug din țara lor, distrusă de bombardamentele rusești, ducând cu ei doar un bagaj cu ce au putut lua în grabă. Zeci de copii au fost uciși pe stradă, la fel ca părinții lor, în timp ce încercau să se salveze.

Cetățenii ruși care protestează pentru că au aflat că Federația Rusă a invadat Ucraina și că a intrat cu tancurile în țara vecină, sunt arestați. Cel puțin 5000 de oameni riscă să ajungă la închisoare pentru că au spus adevărul și au îndrăznit să-l înfrunte și să-l critice pe Putin, pe străzile din zeci de orașe ale Rusiei.

În Ucraina e frig, sute de mii de oameni se ascund de bombe în subsoluri, împreună cu animalele de companie, bebelușii, copiii, bătrânii sau femeile însărcinate, nu mai au mâncare, iar stropii de apă de băut îi iau din ninsoare. Nu mai au curent electric, căldură sau apă potabilă. În acest timp, spitalele sunt bombardate, alături de școli sau maternități, iar oficialii ruși declară că nu este nimic adevărat.

Unii dintre soldații ruși mărturisesc faptul că propriile mame nu-i cred că sunt la război. Comandanții lor le-au spus că vor face doar exerciții militare.

În mijlocul războiului, un post de radio rus independent tace - România  Liberă
sursă foto România Liberă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *