De ce trebuie să mâncăm legume?

Pentru o viață sănătoasă, mâncați fructe și legume! Cam 5 pe zi! Dar de ce nu trebuie să uităm asta și să ne supraveghem mereu farfuria?

În primul rând pentru că legumele și fructele sunt adevărate cocktail-uri de vitamine, iar corpul nostru are mare nevoie de asta.

În al doilea rând, acestea conțin minerale și fibre, unele dintre acestea fiind imposibil de obținut din altă parte. Cu ajutorul lor avem o digestie mai bună și ne putem apăra de boli grave precum diabetul și cancerul.

Și pielea noastră are de câștigat, pentru că antioxidanții în anumite legume fac pielea să arate bine.

Dar, nu toate aceste produse sunt la fel de valoroase și sănătoase. Ați observat cât este de bună o roșie coaptă la soare și cât de lipsită de gust este una coaptă în seră, iarna? Nu numai că este fadă, ci și mai puțin bogată în vitamine și minerale.

Trebuie să ne opunem folosirii necontrolate de pesticide, aceste produse chimice folosite pentru cultivarea legumelor, dar care sunt atât de periculoase pentru sănătate!

Este bine să mâncăm legume de sezon, cultivate fără cantități mari de pesticide, din regiunea în care trăim și dacă se poate, bio.

La piață sunt multe legume, iar dacă broccoli sau spanacul nu sunt tocmai dintre favorite, cu siguranță putem găsi multe altele gustoase și sănătoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *