Ce este vaccinul?

În aceste momente, se caută și se lucrează în laboratoarele de cercetare medicală pentru descoperirea unui vaccin împotriva COVID19. Când îl vom avea, va dispărea și teama de a mai lua boala. Este ciudat, dar vă povestesc mai jos, oamenii pe care se testează acum un astfel de vaccin iau un pic de coronavirus…COVID19! Să vedem cum vine asta!!!

Milioane de oameni mureau înainte de a se descoperi vaccinurile împotriva a multe maladii. Una dintre cele mai urâte boli din lume, variola, a fost total eliminată prin vaccin.

Aceasta era foarte contagioasă, – adică se lua repede de la cel bolnav-, făcea victime nenumărate și desfigura prin mulțimea erupțiilor de pe față și corp.

Vaccinurile au salvat milioane de vieți. Dar ce este și cum se fabrică un vaccin?

Când facem un vaccin de un anumit tip, ei bine, ni se administrează un virus sau o bacterie de acest tip (rujeolă, poliomielită, tuse convulsivă etc.) care sunt de fapt inofensivi, nu sunt periculoși. Este nevoie de asta pentru a stimula sistemul nostru imunitar să fie activ. Anticorpii noștri- un tip de proteină-, cei care luptă cu microbii și îi recunosc ca fiind invadatori străini sunt creați în acest mod.

Când persoana s-ar putea îmbolnăvi cu adevărat, anticorpii sunt produși imediat, iar pentru că aceștia țin minte bacteria sau virusul care a pătruns acum în organism, omoară microbul invadator. Această protecție se numește imunitate.

Pentru a produce un vaccin, mai întâi se multiplică virusul sau bacteria în laboratoare pentru a obține o cantitate foarte mare. Apoi sunt încălzite sau tratate cu produse chimice pentru a le face mult mai puțin periculoase. Se fabrică astfel vaccinuri precum cele împotriva rujeolei, oreionului și altele.

Deci, la momentul vaccinării doar primim tipul unui virus/bacterie, dar nu ne îmbolnăvim, iar când am putea sa facem o boală, anticorpii noștri țin minte, știu despre ce este vorba și acționează distrugând microbul. Așa va fi și cu COVID19!!!

Ca să știți, numai în 1967 s-au îmbolnăvit de variolă aproximativ 15 milioane de oameni și au căzut victime acestei boli 2 milioane de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *