Ce este carantina?

Carantina este o tehnică veche, din secolul al XVII-lea, care înseamnă să izolezi într-un loc o persoană sau un grup de persoane care au o boală contagioasă, timp de 40 de zile.

În acest moment, carantina nu ar trebui să dureze mai mult de 14 zile, dar este destul și atât, mai ales că numărul celor izolați pentru o boală este istoric, niciodată nu a fost vorba despre un număr așa de mare de oameni.

Perioada de incubație a coronavirusului, adică timpul în care microbul se manifestă, poate varia între 5 și 14 zile, de aceea s-a stabilit această durată.

În țara noastră sunt în jur de 70 de persoane în carantină și 5000 monitorizate la domiciliu, printre aceștia fiind și 60 de copii și profesori care s-au întors din Italia.

Cei care se întorc din zonele afectate de coronavirus, cum sunt Hubei, China, cele 11 localități din Italia, alte țări care au raportat îmbolnăviri, persoanele care vin de pe nava de croazieră Diamond Princess vor intra direct în carantină, pentru a nu transmite virusul dacă sunt cumva contaminați.

Persoanele adulte beneficiază de concediu medical pentru această perioadă, în plus față de zilele la care au dreptul legal.

În schimb, dacă se opun, riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 2 ani sau amendă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *