Există însănătoșire după coronavirusul Covid-19?

Vestea bună este că da, și în număr foarte mare, peste 27.000 de oameni. În China, spre exemplu, decesele și-au micșorat numărul, iar îmbolnăvirile se reduc, ceea ce demonstrază că virusul poate fi stopat. Așa declară oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății.

Persoanele infectate depășesc 80.000, dar printre acestea nu sunt copii, deoarece sistemul lor imunitar este puternic și este capabil să distrugă virusul.

De asemenea, 80% dintre cei bolnavi au avut forme fără complicații, asemănătoare cu o gripă obișnuită. Au murit aproximativ 3%, persoane în vârstă, cu alte boli, de inimă, diabet, boli respiratorii, cancer, etc. care erau vulnerabile și în fața unei gripe de sezon.

O veste foarte bună este aceea că o companie americană de biotehnologie a anunțat că deține un medicament Remdesivir, care ar putea fi eficient în învingerea bolii. Acesta a tratat cu succes Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) în 2012 și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS) în 2003, două virusuri similare cu noul coronavirus, care au îmbolnăvit și ele multe persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *