Ochelarii inteligenți în lupta împotriva Coronavirusului

Cu toții am văzut ravagiile făcute în toată lumea de COVID-19, câți oameni infectați și câte victime, ce au însemnat izolarea și distanțarea socială, închiderea școlilor. Din fericire, inclusiv în România se vor relaxa măsurile începând cu 15 mai, vom avea voie să ieșim mai mult din case. Dar aceasta nu înseamnă că pericolul de a lua virusul a trecut, trebuie să purtăm mască, să păstrăm distanța și să ne spălăm des cu săpun, pe mâini. Sunt oameni care au virusul, dar fără simptome de febră.

Ce se întâmplă acum în China? Pentru că nu au mai fost raportate cazuri de îmbolnăvire, țara a deschis câteva locuri publice care atrag oamenii, precum parcurile, din regiunea centrală, Hubei.

Inteligența artificială în lupta cu coronavirusul

Pentru a rămâne în siguranță și a detecta persoanele infectate cu virusul COVID-19, China își echipează agenții de securitate cu ochelari dotați cu inteligență artificială (AI) pentru a găsi persoane cu febră, unul dintre simptomele COVID-19. Aceștia cântăresc aproximativ 100 de grame și arată ca o pereche de ochelari de soare obișnuiți. Cu excepția cablului atașat și a unei camere de termoviziune, care îți arată că nu sunt ce ai crezut la început.

Acest sistem a fost testat în parcul Hongyuan din provincia Hubei. Ochelarii sunt capabili să verifice temperatura a câteva sute de oameni în 2 minute, pentru a reduce cozile la intrare. Când dispozitivele identifică pe cineva cu febră, acestea trimit o alertă automată personalului și fac o înregistrare digitală.

Ochelarii inteligenți au și o funcție de recunoașterea facială. Aceasta a devenit obișnuită pentru multe activități zilnice în China care a limitat răspândirea coronavirusului. Au fost astfel găsite punctele fierbinți și s-a acționat rapid.

Asta nu înseamnă că tehnologia este întotdeauna eficientă.

Ochelarii măsoară temperatura pielii, care nu este întotdeauna aceeași cu temperatura corpului, semnul clar al febrei. De asemenea, pot face greșeli. Și, cel mai important, ei nu pot detecta pe nimeni infectat care încă nu are simptome de febră.

Sursa www.techgrabyte.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *